Karin Pettersson

Karin Pettersson

3-star Parelli Instructor, Two T's

Redan innan jag började på Hästskötar-gymnasiet på Pönningeskolan och innan jag kom i kontakt med Parelli hade jag ridit in häst och kört turistkörningar med en häst jag själv kört in.

Hästen i sig har alltid varit mer intressant för mig än någon rid- eller körsport, vilket gjorde att jag föll pladask för Parelliprogrammet – för de begränsade mig inte till en sport, utan där öppnades dörrar om hästen natur, instinkter, kommunikation, behov, tankar, känslor på en helt annan nivå. 1997 gick jag min första kurs på Parelli centrat i Colorado.

Min kärlek till häst har tagit mig både runt i världen geografiskt men oxå till olika hörn av hästvärlden – jag kommer komplettera med info om min mentorer och inspiratörer, men för nu så kan ni kanske förstå att min dedikation och hängivenhet till hästen och mitt törstande efter kunskap så nöjde jag mig inte med att bara plugga lite grann, utan jag flyttade till USA periodvis för att studera hos Pat och Linda Parelli, och jag är sedan ett par år Nordens första och enda 3-stjärniga instuktör.